MENU
Výstavy v Americkém centru

Prague Panthers: My Prahu nedáme | Výstava fotografií

02.11.2011
Americké centrum, Tržiště 13, Praha 1 – Malá Strana
Vstupné: Volný

O události

Fotografové Antonín Kratochvíl, Alžběta Jungrová, Bohouš Pospíšil, David Horvát a Pavel Karas zachytili členy týmu Prague Panthers v prostředí staré Prahy jako novodobé rytíře ve zbroji bránící své město před vpádem nepřítele.

Kalendář byl pokřtěn 27. října 2011 v Americkém centru. Prohlédněte si fotografie z křestu.

Prague Panthers jsou nejúspěšnějším českým klubem amerického fotbalu. Za svou 20tiletou historii panteři posbírali již 12 titulů mistra ČR, stali se vítězi prestižního EFAF CUPu a pravidelně nastupují v české, rakouské i evropské lize. Mají špičkový systém sportovního rozvoje hráčů všech věkových kategorií za účasti profesionálních trenérů z USA. V průběhu 20-ti let prošlo klubem nesčetné množství hráčů, kteří dále šíří týmového ducha a myšlenku amerického fotbalu. Někteří ze zakládajících členů Prague Panthers jsou stále aktivními hráči.

Prague Panthers jsou momentálně hodnoceni jako 11. nejlepší tým Evropy, když v této sezóně skončili na 5. místě v AFL (Rakouská liga amerického fotbalu) a stali se vícemistry ČLAF (České ligy amerického fotbalu).

Pražští panteři mají širokou hráčskou i fanouškovskou základnu. Součástí klubu jsou čtyři týmy pro různé věkové kategorie. Základ tvoří seniorský tým pro hráče ve věku od 18-ti let, který postupně doplňují hráči z juniorského týmu. Dále klub tvoří  tým kadetů a panteři mají i svůj vlastní flagfootbalový tým (bezkontaktní forma amerického fotbalu) pro nejmladší děti.


Registrace


Nadcházející akce